אנשים רבים שואלים אותי כיצד מתבצע השילוח ללקוחות בחו"ל. התשובה היא פשוטה והיא דואר ישראל. אני יודעת שהשם של השירות של דואר ישראל לא הולך לפניו, ותמיד אני רואים בפורומים שונים המון תלונות עליהם, אבל האמת היא שהשירות שלהם ביצוא לא דומה לשירות שלהם ביבוא. הם נותנים שירות מצוין ביצוא, בייחוד ביחס למחירי המשלוחים שנחשבים לנמוכים בעולם.
אם החלטתם להתחיל למכור באיביי או למכור באמזון בשיטת FBM (תוכלו לקרוא כאן על השיטה), תצטרכו להתחיל לשלוח את ההזמנות ששלכם ללקוחות בעצמכם. בתחילת דרככם תצטרכו ללכת לדואר הקרוב לביתכם ולשלוח את החבילות משם, אך אם יהיו לכם הזמנות על בסיס קבוע תוכלו להתחיל לעבוד עם השירות ליצואן של הדואר.
אם ברצונכם ליצור קשר עם השירות ליצואן, תוכלו לראות כאן את הפרטים.
המשמעות של עבודה עם השירות ליצואן היא ששליח מטעם דואר שליחים יגיע אליכם כל יום או לחלופין כשתתאמו איסוף ויאסוף מכם שקי דואר, שאתם תכינו בהם את כל החבילות שלכם. אתם יכולים לראות בתמונה איך זה נראה. זה חוסך מכם ללכת לדואר, ובד"כ החבילות שלכם יגיעו למרכז המיון בתל אביב כבר באותו יום.
השירות ניתן ללא עלות כספית, וכיום למיטב לדעתי, אין גם מינימום חבילות יומי לאיסוף, כך שמספיק שיש לכם מספר חבילות כל יום או יומיים, אתם כבר תוכלו להצטרף לשירות.
יתרון נוסף של עבודה עם השירות ליצואן היא נושא הטיפול ברשומון יצוא מרוכז. כסוחרים שמוכרים לחו"ל, מיד עם רישומכם כעוסק מורשה תצטרכו לדווח בעצם על הסחורה שיוצאת מן הארץ, כי אינכם מחייבים את לקוחותיכם במע"מ. השירות ליצואן יעזור לכם להוציא אישור לרשימון מרוכז, ויטפל לכם כל חודש בהוצאת הרשימונים. אתם יכולים לקרוא כאן על כל המידע אודות רשימון יצוא מרוכז.
בנוסף, יהיה לכם איש קשר מטעם הדואר שיוכל לעזור לכם בכל נושא יצוא הסחורה לחו"ל דרכם.
כשתעבדו עם השירות ליצואן, העבודה מתבצעת בצורה ממוחשבת עם פורטל יעודי עבור יצואנים שעובדים עם השירות. אתם תקבלו יוזר וסיסמה, ותעלו את המידע של המשלוחים שלכם בקובץ אקסל לפורטל. העלאת המידע תתורגם למדבקות שמכילות את כל הפרטים הרלוונטיים שמצריך משלוח לחו"ל, ותוכלו להדביק על החבילות שלכם.
התשלום לשירות ליצואן הוא תשלום חודשי מרוכז ולא פרטני כמו בדואר. בנוסף, ישנה הנחה חודשית על משלוחי האקו פוסט לפי מדרגות כמותיות, וגם הנחה על דואר רשום במידה ואתם שולחים יותר מ 50 פריטים בשק אחד.
השירות ליצואן יספק לכם שקי דואר, חוטים, תויות של השירות ליצואן, מדבקות ועוד ציוד כזה או אחר שתזדקקו לו בעבודה איתם.
מאוד פשוט. אתם נכנסים ללינק הזה, שהוא מחשבון חבילות דואר. החבילות ברוב שירותי הדואר הרלוונטיים לסוחרים אלקטרוניים הן עד 2 ק"ג ונקראות צרור קטן. יש לדואר 4 סוגי שירותים:
דואר רגיל ללא מעקב
דואר רשום – דואר עם אישור חתימה (מסירה בד"כ עד 14 יום לרוב המקומות בעולם, יש מקומות שיכול להיות יותר)
אקו פוסט דואר מהיר ללא אישור חתימה בד"כ עד שבוע לאירופה ועד שבועיים לארה"ב
EMS – דואר אקספרס, דואר עם אישור חתימה שנמסר תוך מספר ימים בודדים, תלוי במקום.
עיכובים יכולים לקרות וקורים מדי פעם, אבל בד"כ אין בעיות מיוחדות חוץ מבתקופת הכריסמס שהיא התקופה העמוסה בשנה.
כשאנחנו צריכים להחליט איך לשלוח, צריך לקחת בחשבון את היעד, מחיר המשלוח, ערך המוצר ששולחים ואת עניין אישור המסירה, אם נדרש או לא.
יתרון אחד של שילוח בעזרת הדואר הוא עניין המכס. משלוחי דואר ידועים כמשלוחים שנבדקים פחות ע"י המכסים בעולם מאשר חברות שילוח רגילות וזה היתרון הגדול להשתמש בשרותי הדואר, אולם אני מסייגת ואומרת שצריך להכיר טוב את החוקים בעולם מבחינת מכסים ומיסוי לפני ששולחים. חוקי המיסוי משתנים ממדינה למדינה.
סוחרים רבים שאני מכירה נוטים להשתמש בשירות אחד של הדואר ולשלוח בו את כל החבילות מחוסר ידע והכרות עם חוזקות הדואר בכל מדינה ומדינה. הפערים בין השירותים גדולים מאוד במחירים, וחוסר הידע הזה עולה להם פעמים רבות באלפי שקלים בחודש.
השיטה הנכונה לעבוד היא לחלק את המשלוחים לפי הפרמטרים שהסברתי קודם, ולא לעבוד עם שיטת שילוח אחת באופן גורף.
ביעוץ שנתתי ללקוחות הצלחתי לחסוך להם אלפי שקלים בחודש ע"י חלוקה מחדש של המשלוחים לשיטות אחרות מאלה שהשתמשו בהן. אם אתם זקוקים ליעוץ בנושא השילוח שהוא המומחיות שלי, מוזמנים לפנות כאן
משלוחים שנשלחים בשירות של הדואר צריכים שתהיה עליהם הצהרת מכס שנקראת גם CN22 , הכתובת של הנמען וכתובת השולח.
בארה"ב רף המיסוי עומד על יותר מ 2000$ (אני לא בטוחה אם זה 2500, לכן אומרת 2000)
בקנדה רף המיסוי עומד על 20 CAD
במדינות האיחוד האירופאי רף המיסוי עומד על 0 יורו, כלומר תשלום המע"מ מחושב מהשקל הראשון של ערך הסחורה
כלומר, אם ערך המשלוח יהיה גבוה יותר מרף המיסוי, הלקוח יחוייב במיסים, כל מדינה לפי אחוז המס שהיא גובה.
פעם בשבועיים אני שולחת מייל עם עדכון של פוסטים חדשים בנושא הבלוג, מוזמנים להרשם בלינק בטופס שיופיע מצד ימין או בתחתית הדף, היכן שיש אפשרות להזין אימייל, וכך תדעו על הפוסטים החדשים ראשונים.